Op zondag 1 mei worden in en rond het Heemerf in Kasterlee de opening van het toeristisch seizoen, Erfgoeddag en Toon je Erfgoed georganiseerd. De verschillende activiteiten zullen het Heemerf vullen met gezelligheid voor het hele gezin.

Erfgoeddag: fototentoonstelling Armoede Scherpgesteld met (m)aalmoes
Amateurfotografen stelden de camera scherp op het thema van Erfgoeddag 2011 ‘Armoe Troef!’. Het resultaat kan bekeken worden in een openlucht fototentoonstelling in de tuin van het Heemerf  Oude foto’s uit het archief van de Heemkundige Kring zorgen voor een historisch ijkpunt. Bezoekers aan de fototentoonstelling krijgen van de Heemkundige Kring een gratis kleine (m)aalmoes van roggeboterhammen met reuzel en bruine suiker, met kaas en met kop met mosterd. De tentoonstelling is open van 10 tot 18 uur en blijft doorlopen tot en met zondag 8 mei 2011. Speciaal hiervoor zal de tuin van het Heemerf dagelijks uitzonderlijk worden opengesteld tussen 9 en 17 uur.
 
Toon je Erfgoed
Inwoners van Kasterlee komen in de schuur van 10 tot 18 uur hun stukjes erfgoed tonen. Een panel van deskundigen onthult de geheimen van de getoonde stukken en Niels Daniël praat aan elkaar. Ook enkele schatten van het gemeentebestuur en de Heemkundige Kring worden exclusief getoond.
 
Nog meer gezelligheid
Ook op andere locaties in de gemeente valt er op 1 mei heel wat te beleven. Doe-mee-boerderij ‘De Viersprong’ uit Kasterlee zet van 14 tot 17 uur zijn deuren open. Geitenboerderij Polle in Lichtaart organiseert om 13 uur een rondleiding. De Hoge Rielen organiseert om 10 en 14 uur twee exclusieve bezoeken aan A Fools Paradise: een geluidskunstwerk van Fiona Tan. Loes Vleugels stelt in het kader van de Week van de Amateurkunsten haar vrouwenbeelden, schalen en urnen tentoon in haar atelier in de Netestraat 9 van 10 tot 18 uur. Voor wie heeft ingeschreven, organiseert de toeristische dienst tussen 11 en 15 uur bovendien een heerlijke picknick met streeklekkers! Deze wordt opgevrolijkt door live muziek van ‘music on wheels’ en volksspelen.
 
De initiatieven in en rond het Heemerf zijn een samenwerking tussen het gemeentebestuur, de Heemkundige Kring, de cultuurraad en de Erfgoedcel Noorderkempen